Dance

Kleuteryoga

Kleuteryoga helpt kinderen te groeien, zich goed te voelen in hun vel en bewust te bewegen door middel van verhaal, zang en dans.
Yoga is goed voor de ontwikkeling. De lessen spelen in op de fantasie van de kleuters. We gebruiken oefeningen om te aarden, te ontspannen maar ook actieve oefeningen en stretching die goed zijn voor spieren, organen en bloedsomloop. 

Een echte aanrader voor je kleuter!

>>> 1e, 2e en 3e kleuter


KLEUTERDANS

In de lessen kleuterdans wordt met behulp van een ritmische en muzische vorming de psycho-motoriek verbeterd en dit op een speelse en creatieve manier.
>>> vanaf 1ste kleuter


Predans

Coordinatie, lenigheid, houding, expressie en ritme zijn een greep uit de basiselementen. Zo krijgen ze de eerste kneepjes van het dansen op een speelse en creatieve manier onder de knie.
>>> vanaf 2e kleuter


Klassiek Ballet

In de les klassiek ballet worden technieken en een correcte houding aangeleerd die voor elke andere dansdiscipline een goede basis vormen. Ondanks z’n discipline een leuke en uitdagende dansvorm.
>>> vanaf 1e leerjaar


POINTES

Pointes, of ook spitzen genoemd, zijn balletschoenen met een verharde tip. Er wordt op de tenen gedanst. Deze les is bestemd voor wie reeds een basis heeft in ballet en enkel gevolgd worden in combinatie met een les ballet.  >>>vanaf 1e secundair


FUNKY JAZZ

We werken hier met een combinatieles. We starten met een opwarming met enkel jazz technieken en gaan dan verder met een funky danscombinatie. Zo kan je beide al eens proeven.                                                                           >>> 1e en 2e leerjaar


Sreetdance & Streetfunk

Hedendaagse muziek in combinatie met al even hedendaagse dansmoves zorgen dat deze nieuwste dansvorm goed in trek is bij  jongeren. Denk maar aan de video-clips van , Black Eyed Peas, Beyonce ...
>>> vanaf 3e leerjaar


STREETJAZZ

De techniek van jazz en de flow  van streetdance maken van deze les een boeiend geheel met het beste van beide stijlen gecombineerd.
>>>volwassenen (+18j)


JaZz Dance

Een jazzdanceles bestaat uit twee delen, in het eerste gedeelte worden technieken aangeleerd en ingeoefend waardoor men een technisch vaardiger danser wordt. In het tweede deel wordt de techniek dan toegepast in danscombinaties.
>>> vanaf 3e leerjaar


MODERN

Er wordt gewwerkt vanuit het "centrum" van het lichaam. Van hieruit worden de dansbewegingne beheerst. Deze danssstijl is zeer goed voor de individuele dansbeleving en expressie alsook voor de technische aspecten van dans. Wij werekn vooral met aspecten uit de stroming Hoton (Alvin Ailey) gecombineerd met het abstracte van de hedendaagse dans.
>>> vanaf 1e secundair

STRETCHING

Rekken en strekken zorgt voor een aantal gezondheidseffecten.
Niet alleen verbetert het je flexibiliteit, het bevordert tevens je bloedcirculatie, helpt je stress verminderen en beter te slapen..... Een aanrader dus voor iedereen!
>>> vanaf 16j

TAPDANCE

Tapdance is gekenmerkt door de ritmische klanken die men maakt met de metalen tap bevestigd op de hiel en teen van de schoen. Tapdance heeft zijn wortels in de fusie van verschillende percussieve dansen. Er werd gestreden naar de beste en origineelste stappen waardoor de tapdans is ontstaan.
>>> vanaf 1e secundair


BREAKDANCE

Deze acrobatische dansvorm maakt deel uit van de grote hip hop wereld.  Breakdancers leren en creëren hun eigen tricks en moves en nemen het tegen elkaar op in battles. Hier haalt men de creativiteit en de originaliteit van de danser naar boven.
>>> vanaf 8j


MUZIKIDS EN MUSICAL

Zijn acteren, zingen en dansen helemaal jouw ding dan is deze les echt iets voor jou. Het is aangeraden deze les te volgen in combinatie met een dansles. Zo kun je al jouw kwaliteiten optimaal benutten.
>>> vanaf 4e leerjaar